НОВИНИ

Повече слънчеви часове днес

повече слънчеви часове
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 17.11.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са от 1° до 10°, максималните - между 7° и 13°.

В сутрешните часове, на места главно в западните и централните райони, където вятърът временно ще стихне, видимостта ще бъде намалена.

След обяд отначало над Югозападна България, а до вечерта и в останалата част от страната, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в източните райони умерен североизточен вятър.

По Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11 - 12°. Температурата на морската вода е 13 - 14°. Сутринта вълнението на морето ще е 3 - 4 бала, след обяд ще отслабва.

В планините до около обяд облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места ще преръми. Ще има и мъгли. След обяд в масивите в Югозападна България, а до вечерта и на изток, облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 3°.

В четвъртък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса. По-късно през деня от запад-северозапад ще започне да прониква по-студен въздух, облачността отново ще се увеличи и през нощта срещу петък на отделни места ще превали слаб дъжд. В петък ще бъде ветровито и предимно облачно, с изолирани слаби валежи от дъжд.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В събота вятърът ще отслабне, а в неделя ще стихне и в котловините ще се образуват сутрешни мъгли. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат.

В планините ще е слънчево и топло за втората половина от ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3869 са новите случаи на коронавирус
3869 са новите случаи на коронавирус
Яник Синер с мечтан дебют на Финалите на АТР
Яник Синер с мечтан дебют на Финалите на АТР