НОВИНИ

Повече слънчеви часове днес, температури до 21°

повече слънчеви часове температури 21deg
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 29.04.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в София - около 6°, максималните - между 16° и 21°. Преди обяд над по-голямата част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността, но в следобедните часове облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна. На места, главно в Рило-Родопската област, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В цялата страна вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен и с него ще продължи да прониква хладен въздух.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове все още на отделни места по северното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат от 16 до 18 градуса. Температурата на морската вода е 13 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна. На места, главно в Рило-Родопската област, ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен североизточен, по билата - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

През следващите три дни ще бъде хладно за периода, с разкъсана облачност. На места ще има и краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България е възможно временно да са и по-интензивни. Вятърът ще е предимно умерен, от изток, в събота все още в източната половина от страната - от североизток. В събота минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в неделя и понеделник с 2 - 3° по-ниски, а максималните - между 16 и 21 градуса.

Във вторник вятърът в Източна България отново ще е от североизток. Облачността ще е предимно значителна и на места, повече в Южна България, ще превали. Дневните температури слабо ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Космическа разходка: Руски космонавти прекараха 7 часа извън МКС
Космическа разходка: Руски космонавти прекараха 7 часа извън МКС
Минимален аванс за РБ Лайпциг в битката с Рейнджърс
Минимален аванс за РБ Лайпциг в битката с Рейнджърс