НОВИНИ

Повторно гласуване в 28 избирателни секции в Сърбия

В Белград продължават демонстрациите срещу изборната победа на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич

Сърбия избори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:21, 30.12.2023
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

В Сърбия започва повторно гласуване в 28 избирателни секции. В Белград продължават демонстрациите срещу изборната победа на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич.

Инициативата "Проглас", предприета от група общественици, призова гражданите да се съберат в центъра на столицата с искане за провеждане на нови парламентарни и местни избори в цяла Сърбия.

Те настояват вотът да се проведе "в рамките на шест месеца" заради машинации на провелите се на 17 декември избори. Протестът ще се проведе в центъра на Белград по обяд под мотото "Ние не сме съгласни".

До обяд продължава блокадата на студенти в центъра на Белград. Те поставиха палатките си до ключов булевард, като пропускат само линейки. Студентите скандираха: "Кой открадна изборите? Да ги поздравим: Крадци, крадци!".

Вчера Републиканската избирателна комисия отхвърли искането на коалиция "Сърбия срещу насилието" за анулиране на изборите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млад мъж загина при пожар в дома си в Харманли
Млад мъж загина при пожар в дома си в Харманли
Ясни са десетимата финалисти в класацията "Спортист на годината"
Ясни са десетимата финалисти в класацията "Спортист на годината"