САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Пожар изпепели къщата на семейство в Бобошево

от БНТ
07:17, 25.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В празничния 24 май пожар изпепели къщата на семейство от Бобошево. Огънят засегна и съседни постройки. Благодарение на бързата намеса на много доброволци и на пожарникарите не се стигна до жертви.

Най-потърпевша е къщата на началната учителка Славянка Граховска.

Славянка Граховска: Възникнал е пожар, който не е тръгнал от нашата къща. По време на пожара в къщата е била само свекърва ми. Добре, че първи са се притекли съседи и роднини. Познати, непознати. Ако не бяха дошли доброволците, явно щеше да изгори цялата къща. Благодаря на всички от Бобошево, знайни и незнайни, близки, познати. Благодаря на всички, има хора, на които цял живот няма да съумея да благодаря.

Гергана Биделова - зам.-председател на Общинския съвет: Можем да поискаме една среща на Общинския съвет заедно с главния счетоводител, за да обсъдим каква възможност има за подпомагане на семейството. Самият Общински съвет има приет правилник, чрез който отпускаме помощи за такива семейства, но сумата е символична. Проведох разговор с част от общинските семейства, които са на мнение да съберем лични средства, да направим една кампания.

Генчо Димов - доброволец: Минавах, видях черен дим и веднага се спуснах да видя какво става. Дойдоха други млади момчета, които също помагаха. докато дойде пожарната. В един момент не се виждаше кой идва, кой помага. Пламъкът може би беше 5-6 метра височина. Аз искам да помогнем на това семейство да разчистим.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сградата на кметството в район "Тракия" се руши
Сградата на кметството в район "Тракия" се руши
По-хладно ще е днес, възможни са градушки
По-хладно ще е днес, възможни са градушки