НОВИНИ

Автошествие вместо бал в Бургас

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:15, 24.05.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

Абитуриенти с 35 автомобила обиколиха града със съдействието на полицията.

Дванайсетокласникът Живко Жеков от Френската гимназия в Бургас решава да организира автошествие за съучениците си, което да замени емоцията от бала им, който е отменен.

Живко Жеков, организатор на шествието: „Ние със сигурност пишем история. Колкото и неприятно да ни се вижда, всъщност след някоя друга година ще влезем в учебниците, което ни радва.

Александра Танева, абитуриентка: Тази година ще се запомни. И тези маски ще ни напомнят, че всъщност ние сме успели да преодолеем всички тези трудности и мерки и въпреки това сме успели да отбележим този ден.

Автошествието бе съпроводено от полицията в Бургас, като се наложи и специална организация на движението. Всеки абитуриент се подписа, че няма да нарушава правилата.

комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция" - Бургас - Ще се правят проверки за алкохол и управление след алкохол, и проверки за наркотици и управление след употреба на наркотици и алкохол.

Въпреки шествието, абитуриентите признават, че традиционните балове им липсват.

Цветелина Маджарова, абитуриентка: Да се надяваме, че нещата ще отшумят около коронавируса в скоро време и ще можем да избухнем както трябва.

Автомобилите с дванайсетокласниците преминаха по главните улици в Бургас, а младежите заедно отброиха до 12 - като за последно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на БНТ се срещна с момчето, което играе Роналдо в хитовия детски сериал
Екип на БНТ се срещна с момчето, което играе Роналдо в хитовия детски сериал
Доброволци от цялата страна се включиха в розобера край Карлово
Доброволци от цялата страна се включиха в розобера край Карлово