НОВИНИ

Пожарът край Свиленград продължава да гори

пожарът свиленград продължава гори
bnt avatar logo
от БНТ
22:40, 14.07.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Областният управител на област Хасково Мехмед Атаман, заедно със заместника си Митко Петров, бяха и днес на терен при големия пожар в Свиленградско.

На място бяха още главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джаров, директорът на "Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Митко Чакалов и заместник-министърът на земеделието Иван Капитонов.

Ситуацията остава тежка и пожарът продължава да гори и да се развива. Поглъща ниви, площи с гори и земеделски култури, лозя, сухи треви. До момента изгорелите площи са над 100 000 дка, от които над 24 000 дка горски фонд. В с. Левка е изгоряла кравеферма, но няма пострадали животни.

Екипи на пожарната продължават да работят съвместно с доброволци, горски служители, земеделци с техника и водоноски. Огънят, който по-рано днес тръгна в посока с. Щит и с. Михалич, продължава да бъде активен. Обхванал е гора. Има направени големи просеки, които се наблюдават и охраняват.

Другата посока на пожара се развива в посока пътят Пастрогор - Младиново. Утре в гасенето ще се включи и военна верижна техника. Двата хеликоптера, които участват в гасенето, също остават на терен. Силният вятър продължава да усложнява ситуацията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димана Иванова: Може би все още не можем да разберем какво се случва наистина
Димана Иванова: Може би все още не можем да разберем какво се случва наистина
Джо Байдън с обръщение към нацията след опита за убийство на Тръмп
Джо Байдън с обръщение към нацията след опита за убийство на Тръмп