НОВИНИ

ПП-ДБ очакват от Атанас Илков да спре чадърите над купения вот

очакват атанас илков спре чадърите купения вот
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 27.08.2024
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

ПП-ДБ очакват от новия служебен вътрешен министър Атанас Илков активна борба с купения вот. Това коментираха представители а партията в парламента.

"Темата на деня е, че имаме ясна дата за избори и ние трябва да се обърне към хората. Няма как тази държава да напредне само през служебни кабинети и кой как ги нарежда. ПП-ДБ се фокусира към нуждите на хората, безводието, какво стана с милионите за язовири, социалната политика, как доходите да продължават да растат над инфлацията. Само по този начин България може да бъде стъпка напред, всичко останало са игрички на г-н Пеевски иг-н Борисов, но те няма да имат значение, ако хората излязат да гласуват", коментира Кирил Петков.

Атанас Атанасов посочи, че ПП-ДБ ще направят всички усилия за по-висока избирателна активност, която да минимизира купения вот. Коалицията подхожда с недоверие към поредното служебно правителство и най-вече към министър-председателя Димитър Главчев, който, по думите на Атанасов, е "висша партийна номенклатура на ГЕРБ".

"Нещо важно - основна тема - рокадата в МВР. Защо г-н Главчев не беше провел дискусии с по-широк кръг от хора, които имат качества и биха могли да заемат позицията на вътрешен министър? Защо например не се насочи към Иван Демерджиев, към Вучков или Йорданов - хора, които са доказали, че през годините имат някаква политическа автономия, а е насочи към човек от близкия кръг на досегашния министър".

Снимки: БТА

ПП-ДБ очакват бързи действия от Илков - и да "ревизира част от кадровите промени на Калин Стоянов от миналата година в 16 областни дирекции на МВР". Атанас Атанасов определи тези промени като чадъри, които се занимават с прикриване на купения вот.

"Очакваме от МВР план за борба с изборните престъпления и да го представи пред парламента. Ще предоставим информация на МВР за рисковите секции, там, където е най-вероятно да има купени гласове, има секции с по 100% избирателна активност", коментира Божидар Божанов.

"За нашите гласове няма значение кой е министър на вътрешните работи, но е работа на МВР хората да не са демотивирани, че техният глас ще е смачкан от още 30 купени", допълни той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият вътрешен министър Атанас Илков: Важно е да избегнем всякакви спекулации
Новият вътрешен министър Атанас Илков: Важно е да избегнем всякакви спекулации
Кристиано Роналдо: Вероятно ще спра с футбола в Ал-Насър, след това не виждам бъдещето си в тази посока
Кристиано Роналдо: Вероятно ще спра с футбола в Ал-Насър, след това не виждам бъдещето си в тази посока