НОВИНИ

Пръчката на Хари Потър и костюмът на Пришълеца отиват на търг в Лос Анджелис

хари потър дома магията спасение вируса
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:29, 11.03.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Още
Слушай новината

Прототип на ужасяващото чудовище от "Пришълецът", мафиотският костюм от три части, носен от Ал Пачино в "Белязаният" и пръчката на Хари Потър, са сред 800-те артикула от хитови холивудски филми, които отиват на търг следващия месец в Лос Анджелис.

Черешката на тортата в блокбъстър аукциона е кошмарното същество Xenomorph в естествен размер от класическия научно-фантастичен хорър на Ридли Скот от 1979 година, който се очаква да достигне до 60 000 долара. Проектиран от швейцарския художник Ханс Рюди Гигер, полупрозрачният костюм отдавна се смяташе за изчезнал и никога преди не е бил в продажба.

Друг скъпоструващ артикул е костюмът на райета, носен от кокаиновия бос, изигран от Ал Пачино, Тони Монтана в кървавата драма от 1983 година "Белязаният". Костюмът е с предварителна оценка от 20 000 до 30 хиляди долара.

Предлагат се и реквизити от различни филми за Батман - от бодито, носено от героя на Вал Килмър и наметалото на Жената-котка на Мишел Пфайфър в "Батман завинаги", до мощната пушка на Арнолд Шварценегер като Мистър Фрийзи в "Батман и Робин". Запалката "Зипо", използвана от персонажа на Брус Уилис в "Умирай трудно", може да бъде закупена заедно с изтърканата жилетка, която той носи в продължението на "Умирай трудно".

Оригинален императорски бластер от "Междузвездни войни: Завръщането на джедаите" вероятно ще донесе 20 000 - 30 000 долара, а чифт оригинални ръкавици с ножове, носени от Джони Деп в "Едуард ножицата", могат да спечелят до 50 000 долара.

Ако обичате Хари Потър и сте израснали с филмите за него и искате да притежавате нещо от детството си, вълшебната пръчка на Даниел Радклиф е на разположение.

Докато пръчката на момчето-магьосник се оценява на 8 000-10 000 долара, феновете на Слидерин може да поискат да притежават тази на професор Снейп, която е малко по-евтина - от 6 000 до 8 000 долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия започва производство на китайската ваксина "Синофарм" и на руската "Спутник V"
Сърбия започва производство на китайската ваксина "Синофарм" и на руската "Спутник V"
Република Северна Македония без помощ от Фонда за солидарност на ЕС
Република Северна Македония без помощ от Фонда за солидарност на ЕС