НОВИНИ

Правителството прие решение за предоставяне на хуманитарна помощ на Турция и Сирия

правителството прие решение предоставяне хуманитарна помощ турция сирия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:03, 15.02.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

Министерският съвет на Република България прие Решение за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ на Република Турция.

Във връзка с поисканата от правителството на Република Турция международна хуманитарна помощ, по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз със съобщения от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при извънредни ситуации на ЕС), на страната се предоставя хуманитарна помощ, както следва:

Хуманитарната помощ предоставена от Министерството на вътрешните работи е на стойност от 1 599 569,84 лв. и включва палатки, сгъваеми маси, пейки и стилове мобилни климатици, шалтета, одеяла, възглавници, чаршафи и калъфки за еднократна употреба, пликове за одеяла, походни легла, термо одеяла. Помощта включва и фургони за жилищни нужди с различни размери.

Министерският съвет на Република България прие също така Решение за безвъзмездно предоставяне на хуманитарна помощ на Сирийска Арабска Република.

Във връзка с поисканата от правителството на Сирийска Арабска Република, международна хуманитарна помощ, по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз със съобщения от ERCC (Emergency Response Coordination Centre - Координационен център за реакция при извънредни ситуации на ЕС), на страната се предоставя хуманитарна помощ, както следва:

Хуманитарната помощ предоставена от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и Българския Червен кръст е на стойност от 90 294,24 лв. и включва: палатки, одеяла, комплекти бельо, калъфки.

В съответствие с активирания Механизъм за гражданска защита на Европейския съюз, безвъзмездно предоставената хуманитарна помощ ще бъде транспортирана с финансово съдействие от Европейската комисия.

Решенията са приети неприсъствено.

ВСИЧКО ЗА ОПУСТОШИТЕЛНИТЕ ТРУСОВЕ В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Кличко за намерението на МОК да вдигне забраната за спортисти от Русия и Беларус: Това е предателство към олимпийската идея
Владимир Кличко за намерението на МОК да вдигне забраната за спортисти от Русия и Беларус: Това е предателство към олимпийската идея
Младежките ни национали по спортна гимнастика с контролно преди световното първенство в Анталия
Младежките ни национали по спортна гимнастика с контролно преди световното първенство в Анталия