НОВИНИ

Правителството заседава още днес заради новия пакет социално-икономически мерки

bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 28.07.2020
Чете се за: 00:32 мин.
Политика

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка днес от 17 часа редовно правителствено заседание.

След оповестените вчера нови социално-икономически мерки за над 1 милиард лева в отговор на пандемията от COVID-19, премиерът Борисов разпореди още днес да бъде проведено седмичното заседание на Министерския съвет, така че максимално бързо да бъдат придвижени решенията на кабинета в изпълнение на новите мерки.

Правителството счита за свой приоритет сериозния и отговорен подход към възникналите пред българските граждани и различните сектори предизвикателства във връзка с коронавируса и икономическите последствия от него, се казва в съобщение на пресцентъра на МС.

Освен точки, касаещи изпълнението на социално-икономическите мерки на правителството, предварителният дневен ред на заседанието включва още решение за провеждане на стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност и на отбраната; приемане на стратегия за борба с наркотиците; предложение за зам.-председател на УС на Международната инвестиционна банка и др.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Починал е един от заразените с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе
Починал е един от заразените с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе
Туристическият бизнес в Кранево търси подкрепа
Туристическият бизнес в Кранево търси подкрепа