НОВИНИ

Правосъдният министър: Въпросът за нов председател на КПКОНПИ не е обсъждан с мен

правосъдният министър въпросът нов председател кпконпи обсъждан мен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:00, 20.01.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

С мен не е обсъждан въпросът за избор на нов председател на Антикорупционната комисия. Работим за разделянето на две комисии. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова във връзка с подадената от Сотир Цацаров оставка като председател на КПКОНПИ.

Цацаров поиска прокуратурата да го провери

Правосъдният министър коментира, че се обсъждат два възможни варианта след закриването на специализираните съдилища - кои да са компетентните съдилища, които да гледат делата за този тип престъпления.

Тя припомни, че вариантите са два и каза, че въпросът е важен, но в никакъв случай няма да се превърне в "препъни камък".

Сотир Цацаров без достъп до класифицирана информация

"Демократична България" има подготвени законови предложения. Специализираните съдилища и прокуратура ще вървят на бърза писта, а за Висшия съдебен съвет ще продължим измененията, след като чуем и професионалната общност. Получихме едно изключително задълбочено писмо с изследване от Съюза на съдиите в България. Така че по тази тема ние ще чуем професионалната общност. Предвижда се организиране на кръгла маса, за да се чуят всички гледни точки", каза още Надежда Йорданова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Перущица „изкъпаха“ зетьовете (Снимки)
В Перущица „изкъпаха“ зетьовете (Снимки)
16 състезатели в 7 спорта ще ни представят на Игрите в Пекин
16 състезатели в 7 спорта ще ни представят на Игрите в Пекин