НОВИНИ

Празнична програма за Деня на София в Регионалния исторически музей

РИМ - София
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:33, 17.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Регионални
Слушай новината

Регионалният исторически музей отбелязва Деня на София – 17 септември, със специална програма и с безплатен достъп във филиалите на музея, съобщават организаторите.

Свободен ще е достъпът до Триъгълната кула на Сердика, АККК „Сердика“, Археологически парк „Западна порта на Сердика“, Археологическо ниво на базиликата Света София.

„В празничния 17 септември в залата за Временни експозиции се открива изложбата „София“. Тя е посветена на 110-годишнината от рождението на художника Владимир Мански. Представя негови творби, свързани със столицата. Програмата включва традиционните творчески ателиета на Регионалния исторически музей – София за деца между 6 и 12 години. Този път се набляга на рисуване с иновативни материали и на техники за апликиране“, разказват още организаторите.

Предвидена е и обиколка с екскурзовод, която започва от археологическото ниво на базиликата „Света София“. Беседата продължава в църквата „Света София“, палатата „Света София“, Къщата с часовника, улица „Малко Търново“.

В този ден Регионалният исторически музей – София си партнира с Централните хали в две инициативи. Първообразът на герба на столицата, притежание на Музея, се излага в експозиционното пространство на Халите. Освен това Халите са домакин на събитие, представящо изложбата „Истории зад фасадите“ и дискусия с екипа, отбелязват още организаторите.

„Археологическият парк „Западна порта на Сердика“ се превръща в сцена на визуалния танцов пърформанс „Граници на реалността“ на Derida Dance Center“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Арена София“ приема демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович
„Арена София“ приема демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович
Ивайло Мирчев: Борисов и Доган могат да отстранят Пеевски от политиката
Ивайло Мирчев: Борисов и Доган могат да отстранят Пеевски от политиката