НОВИНИ

Празниците отминаха, кой ще си тръгне заедно с тях?

Футболисти от Висшата лига може да сменят клубната си принадлежност

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
19:32, 02.01.2024
Чете се за: 06:17 мин.
Европейски футбол
манчестър юнайтед прати джейдън санчо тренира самостоятелно
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-обичаното от всички време в годината отмина. Празниците отново прелетяха край нас и доброто настроение постепенно ще започне да отстъпва мястото си на злободневието. А заедно с празниците изобщо няма да е чудно, ако някои играчи също си заминат от сегашните си клубове и поемат в съвсем нова посока.

Английското първенство и този сезон генерира най-мащабен интерес. И с право - битката за титлата отново се очертава безмилостна и продължителна, като към днес Ливърпул води с 5 точки и мач повече пред прекия си конкурент - шампиона Манчестър Сити, който към края на 2023 г. прибави още едно отличие във витрината си от световното клубно първенство и сега Гуардиола отново минава на висока скорост и се съсредоточава върху Висшата лига. Да видим кои от по-известните имена мога да се разделят именно с Висшата лига, защото сякаш са нежелани в сегашните си клубове. Януарският трансферен прозорец отвори, нека надникнем през него:

Калвин Филипс. Халфът на Ман Сити и бивш лидер на Лийдс вкара първия си гол за "гражданите" през декември в Шампионската лига, но това едва ли ще е достатъчно, за да заздрави чувствително позициите си на "Етихад". Сериозен интерес към вътрешния полузащитник проявява Нюкасъл, който изпадна в ужасяващо положение през последните седмици заради многото контузии. За Филип сделка с отбор извън Острова съвсем не е невъзможна, като сред потенциалните му нови дестинации се споменава дори Торино и италианския гигант Ювентус.

Джейдън Санчо. Май вече никой не може да повярва, че бъдещето на крилото е свързано с Манчестър Юнайтед, Един от най-разочароващите трансфери в историята на "червените дяволи" без съмнение. Санчо отдавна вече дори не попада в групата на отбора след разправията с мениджъра Ерик Тен Хааг, който му даде ясно да разбере, че няма да разчита на него заради дързостта и липсата му на дисциплина. Завръщане в Борусия Дортмунд вече се обсъжда, но заплатата на англичани изглежда като пречка. Юнайтед вече преотстъпи един от футболистите си в Германия - още в първия ден на новата година Дони ван де Беек премина в Айнтрахт Франкфурт.

Аарън Рамсдейл. Още един играч, който може да подпише с Нюкасъл. Причината е, че стражът загуби мястото си на вратата на Арсенал, където вече подвизава Давид Рая и разбираемо не е особено щастлив от това стечение на обстоятелствата. Още повече че на хоризонта се задава европейското първенство по футбол през лятото и е нормално Рамсдейл да иска да си намери отбор, където да получава повече игрово време, за да може да попадне в състава на Гарет Сауттейт, който ще преследва титлата по терените в Германия. Друга опция за вратаря според спекулациите е Челси.

Конър Галахър. И като споменахме Челси, един от основните играчи на лондончани може изненадващо да поеме към Тотнъм. Досегашните изброени имат сериозни проблеми в клубовете си, докато случаят с халфа изобщо не е такъв. Галахър дори носи лентата на Челси през настоящата кампания, но прекомерните харчове на "сините" в последните месеци са ги накарали да се замислят за финансовото си поведение и в опит да осъществят баланс може и да се разделят с неохота с Конър, който да подсили един от основните съперници.

Айвън Тони. Проблемите за Арсенал в атака в последните мачове са видими - отборът трудно бележи, при все че съперниците при двете загуби по празниците бяха Уест Хем и Фулъм. Тони все още изтърпява наказанието си от осем месеца, което получи заради залози на футболни мачове, но тази санкция изтича на 17 януари и Брентфорд може и да получи солидна сума, за да склони да се раздели с талисмана си.

Жоао Палиня. Някак изневиделица Фулъм се сдоби с един от най-качествените халфове във Висшата лига, за чиито услуги май ще се борят отбори като Ливърпул, Арсенал и Байерн Мюнхен. Очаква се лондончани да поискат около 60 милиона паунда за Палиня, за да се разделят с него.

Рафаел Варан. Договорът на централния защитник изтича през лятото и Манчестър Юнайтед може да опита да спечели някой паунд от французина, а не да го изпусне като свободен агент след няколко месеца. Варан е свързван с Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, но към момента на "Олд Трафорд" може и да трябва да преглътнат желанието си да се подкрепят финансово най-вече заради много контузии на дефанзивни играчи.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поскъпва откупуването на стаж за пенсиониране
Поскъпва откупуването на стаж за пенсиониране
Ротация на премиери и в Румъния - как се случи?
Ротация на премиери и в Румъния - как се случи?