НОВИНИ

Прецедент в историята: Жена оглави бейзболен отбор

bnt avatar logo
от Димитър Русев
14:19, 16.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Други спортове
маями марлинс наема ким преодолявайки бейзболната полова бариера

Ким Енджи е била помощник-генерален мениджър два пъти, но след 30 години работа в играта, тя ще бъде първата жена, която оглавява фронт офиса на Главната лига.

Ким Енджи отдавна е смятана за човек, който ще разбие една от най-упоритите бариери на бейзбола.

Преди тридесет години, 51-годишната Енджи започна да работи в играта като стажант в Чикагския клуб "Уайт Сокс", опитвайки се да изгради кариера в спорт, доминиран от мъже.

Тя напредва в кариерата си, заемайки ръководни постове в янките и Лос Анджелис Доджърс, а напоследък е старши вицепрезидент на бейзболната лига за бейзбол.

В петък тя стана първата жена, наета да управлява бейзболните операции на отбора от Мейджър лийг, когато беше назначена за генерален мениджър на Маями Марлинс.

"Това предизвикателство не го приемам леко", каза г-жа НГ в изявление, публикувано от екипа. "Когато се захванах с този бизнес, изглеждаше малко вероятно жена да води отбор от Мейджър лийг, но аз упорито преследвам целите си.”

"Още преди 15 години чувствах, че тя винаги е била най-добрият кандидат за тази работа и по някаква причина хората не са готови да предприемат тази стъпка", казва Дан Евънс, който през 1990 г. наема Ким Енджи като стажант в Чикаго Уайт Сокс. - Така че поздравявам Марлините, защото това не е просто бейзболен ход, това е движение на поколенията. Младите жени по света днес гледат на Ким по различен начин и това им дава надежда, че тази платформа някой ден ще бъде тяхна.”

"Назначаването на Ким прави история във всички професионални спортове", каза комисар Роб Манфред в изявление, " и дава значителен пример за милионите жени и момичета, които обичат бейзбола и софтбола.”

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военни унищожиха боеприпас край Казанлък
Военни унищожиха боеприпас край Казанлък
СЗО: Само ваксината няма да сложи край на пандемията
СЗО: Само ваксината няма да сложи край на пандемията