НОВИНИ

Преди летния сезон: Ваксинират туристическия бранш в Банско

bnt avatar logo
от БНТ
07:10, 03.06.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Бизнес
Слушай новината

Ваксинират хотелиери и ресторантьори в Банско от днес до 11 юни за новия летен туристически сезон.

От два дни тече записването на желаещите, които работят в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, да се ваксинират в Банско. А инициативата е по повод откриването на летния сезон, което ще стане от 1 юли. До момента само десетина човека са заявили желание да се ваксинират.

Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес в града, заяви в "Денят започва", че още през април е било предложено да бъде изпратен списък със желаещите до министерството, така че хората, които са имали желание, още тогава са били ваксинирани.

"След като отвориха хотелите, много голяма част от хората започнаха да се ваксинират, защото в здравния център в Банско винаги е имало избор на ваксини и ваксинирането върви без никакъв проблем", коментира тя.

Кмет на община Банско Иван Кадев увери, че в предстоящия летен сезон гостите могат да бъдат спокойни по отношение на здравната сигурност и обстановката в града.

"Тук е създадена стройна организация и хората, които са искали до момента да бъдат ваксинирани, са направили това. Мисля, че броят е голям. Заболеваемостта е потисната. От РЗИ нямам в последните дни сводка колко са заболелите, което означава, че или няма, или са минимален брой", каза кметът.

Летният сезон започва на 1 юли, но спортните и културните мероприятия започват още в края на юни.

И медицинският център, и личните лекари в града имат достатъчно ваксини. Има кабинет и в Разлог, работят и структурите на РЗИ, които при необходимост ще идват на място и ще ваксинират браншови организации извън туристическия бранш.

Около 100 са хотелите и къщите за гости в Банско, които ще приемат туристи това лято.

Гледайте повече от "Денят започва"

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петиция срещу изграждане на пристанище за горива в Белослав
Петиция срещу изграждане на пристанище за горива в Белослав
НАСА планира две мисии до Венера
НАСА планира две мисии до Венера