НОВИНИ

Предимно облачно в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 30.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

След обяд ще е по-често облачно и в планинските и североизточните райони ще превали дъжд и сняг. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София около 5°.

Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Предупреждение от първа степен жълт код за очаквани пориви между 72 и 80 км/ч е в сила за 14 области от страната.

През нощта в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще се задържи ветровито. Минималните температури утре ще са предимно между минус 3° и 2.

През деня ще преобладава слънчево време, но около обяд от запад облачността, ще започне да се увеличава. Северозападният вятър ще отслабне, а привечер ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

По Черноморието ще продължи да духа до умерен, по северното крайбрежие преди обяд временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са около 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, около обяд облачността ще започне да се увеличава. Ще духа умерен северозападен вятър.

Във вторник ще започнат валежи, в Западна и Централна България ще са от сняг, ще се образува и нова снежна покривка. Значителни по количество ще са в Рило-Родопската област. В Източна България през по-голямата част от деня ще превалява дъжд, но привечер със застудяването и там ще премине в сняг. През нощта срещу сряда и в сряда до обяд по-значителни ще са валежите в югоизточната част от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина в катастрофа на Подбалканския път
Мъж загина в катастрофа на Подбалканския път
Геймъри събират средства за деца без родители
Геймъри събират средства за деца без родители