НОВИНИ

Предимно слънчево и сравнително топло време и в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 11.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки хладното утро очакваното затопляне през втората половина на деня се потвърди. A най-високите максимални температури са в Сандански и в Русе - респективно 30° и 31°. Най-слабо е затоплянето по Южното крайбрежие - в Ахтопол и Бургас - 25°.

Без съществена промяна ще се задържи времето и утре - предимно слънчево, с временни увеличения на облачността главно в южните и източните райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 25° и 30°.

На морския бряг, където вятърът ще е слаб до умерен, предимно северен - от 25° до 27°. Облачността ще е разкъсана. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще преобладава слънчево време. Само в Рило-Родопската област в следобедните часове облачността временно ще се увеличи.

Ще духа умерен вятър от север-североизток. Температурите в курортите още малко ще се повишат и ще са от 13° на Алеко до 24° в Банско.

Продължава захлаждането в страните от Централна Европа, където на много места ще превали и прегърми. Валежи от дъжд, в отделни райони значителни, ще има на Скандинавския полуостров и Прибалтика. Средиземноморският циклон, причина за проливните валежи в Южна Италия днес, се изтегля на изток и утре ще определя времето в южната половина от Балканите, където се очакват интензивни валежи и силни гръмотевични бури. В останалата част от полуострова ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат.

А у нас температурите в близките дни ще останат почти без промяна. Ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността и вероятност за следобедни изолирани превалявания в сряда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Божинов се извини на играчите на Левски
Валери Божинов се извини на играчите на Левски
Италия е №1 в класирането по нации на Евро`21 по плажен тенис в София
Италия е №1 в класирането по нации на Евро`21 по плажен тенис в София