НОВИНИ

Предимно слънчево, но ветровито в последния ден на 2021 г.

предимно слънчево ветровито последния ден 2021
bnt avatar logo
от БНТ
07:33, 31.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността над страната ще е променлива, намаляваща над много райони временно до предимно слънчево. Минималните температури са между 0° и 5°.

Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 8°.

В новогодишната нощ над западната половина от страната облачността ще намалее а над източната ще е предимно значителна. Температурите в полунощ ще бъдат предимно между 0° и 5°. Вятърът временно ще отслабне.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9 - 11°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд на места до предимно слънчево. Ще духа силен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 5°, на 2000 метра - около 1°.

През първите 4 - 5 дни от новата година времето ще бъде доста динамично - ще е ветровито, топло за периода, без съществени валежи. През първия ден от годината ще се затопли още и максималните температури ще бъдат между 11° и 16°.

Облачността ще е променлива, по-често значителна преди обяд над източната половина от страната и над планините, възможни са изолирани слаби превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3616 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
3616 нови случая на COVID-19 за последното денонощие
Путин подписа закон за отмяна на годишния технически преглед на личните автомобили
Путин подписа закон за отмяна на годишния технически преглед на личните автомобили