НОВИНИ

Председателят на КЗП и екипът му са освободени от длъжност

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
09:38, 26.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
председателят кзп екипът освободени длъжност
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и екипът му са освободени от длъжностите си. За нов председател на комисията е назначен Иван Френкев.

От Комисията потвърдиха за "По света и у нас", че те са освободени с решение на Министерския съвет.

По-късно от Министерския съвет изпратиха прессъобщение до медиите:

"Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също членовете на комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите. Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в гр. Смолян.

Велина Николова-Великова е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. От ноември 2002 г. до момента работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

Николай Мравов е магистър по икономика от Икономическия университет в гр. Варна. В периода 1994 г. – 2003 г. е два мандата общински съветник в Община Сливен, член е на Съвета на директорите на „Пътнически превози – Сливен“ ЕАД, заемал е и други ръководни позиции в различни търговски дружества.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненец подобри два световни рекорда на Гинес
Варненец подобри два световни рекорда на Гинес
Костадин Костадинов: Очаква се добра реколта от пшеницата
Костадин Костадинов: Очаква се добра реколта от пшеницата