НОВИНИ

Представиха проекта за ремонт на ул. Съборна

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
11:41, 15.05.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
представиха проекта ремонт съборна

Днес в столицата беше представен проектът за реконструкция на улица "Съборна". Целта е да се създаде пешеходна зона между площад Света Неделя и Градската градина.

В началото на лятото е предвидено на самата улица Съборна на първо време да бъдат поставени пейки, а по-късно когато е готов и проектът за ремонт на площад Света неделя, да започне и преустройството на улицата. Ще има ограничен брой паркоместа.

Здравко Здравков, гл. архитект на София: Задачата, която седи пред нас като администрация, е да подобрим градската среда, а подобряването на градската среда ви гарантира, че ще промени коренно и ще трансформира тази част от София.

Борис Бонев, общински съветник: София да стане град за хората. Ние правим тази крачка, за да го постигнем. Държа да подчертая, че в момента световната тенденция във всички градове във връзка с кризата с коронавирус, е да се предприемат смели стъпки. Особено в посока осигуряване на повече публични пространства за хората, за да може на тези разширени публични пространства да се спазва и социалната дистанция от 1,5 м.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дезинфекцират над 400 автобусни спирки в Пловдив и през почивните дни
Дезинфекцират над 400 автобусни спирки в Пловдив и през почивните дни
Отварят моловете от понеделник
Отварят моловете от понеделник