НОВИНИ

Предстои мач от „тежка категория“: Франция - Германия

предстои мач bdquoтежка категорияldquo франция германия
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 15.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Франция и Германия два от най-успешните отбори на футболни финали. Срещата им от Група F се явява като „тежка категория“. Двата отбора са печелили общо 5 пъти трофея, a tурнирът пази специални спомени и за двата тима.

Но изненадващо, предвид толкова много участия на големи първенства, срещата между Франция и Германия на полуфиналите от Евро 2016 е единствената им предишна на финалите. Онази вечер Антоан Гризман вкара два гола, за да изпрати „петлите“ в битката за трофея срещу Португалия. Този мач беше един от 7-те, в които са се противопоставяли двамата треньори – Йоаким Льов и Дидие Дешан.

Французинът е на прага на историческо постижение. Да се превърне в първия човек, печелил Европейско и Световно първенство, и като играч, и като треньор.

В същото време немският специалист търси подходящо изпращане в последния си турнир като селекционер на Бундестима.

„Много е важно за нас да покажем респект към Йоги и да се сбогуваме подобаващо. Това ще стане с един успешен турнир за нас“, сподели Мануел Нойер.

Но тимът на Йоги Льов ще трябва да се потруди тази вечер на „Алианц Арена“ в Мюнхен. Завръщането на Карим Бензема в състава на Франция ще засили атакуващата мощ на французите.

„Петлите“ са силни на старта на европейски футболни финали, губейки само една от деветте си стартиращи битки (5 победи, 3 равенства). Това поражение датира от 1960 година.

Въпреки че Германия ще има домакинско предимство, доверието към играчите на Дидие Дешан може да бъде много високо. Причината е, че тимът е непобеден в 5 срещи на немска земя (3 победи, 2 равенства).

Трикратните европейски шампиони от Германия никога не са губили свой откриващ мач в тази надпревара (7 победи и 5 равенства), но сега са без успех в 11 мача срещу отбори, поставени по-високо от тях в ранглистата на ФИФА (7 равенства, 4 загуби).

Епичната битка тази вечер е с начален час 22.00, а срещата ще можете да наблюдавате на живо онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай обвини НАТО в очерняне на страната
Китай обвини НАТО в очерняне на страната
Срещата Путин-Байдън в цифри: 800 дипломати, 1900 охранители, 3000 журналисти
Срещата Путин-Байдън в цифри: 800 дипломати, 1900 охранители, 3000 журналисти