НОВИНИ

Предупредили Тимановская, че ако се върне в Беларус, ще я вкарат в психиатрия

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:37, 05.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
По света
тимановская отказала върне беларус щели пратят болница затвор
Слушай новината

Беларуската лекоатлетка Кристина Тимановская даде пресконференция във Варшава. Тя заяви, че засега не е мислила да иска политическо убежище в Полша.

24-годишната спринтьорка предизвика фурор в неделя, когато заяви, че треньорите са ѝ наредили да напусне игрите в Токио, след като ги е критикувала.

Бабата на Тимановская я предупредила по телефона да не идва в Беларус, защото по телевизията са казали, че има психически проблеми и може да я вкарат в болница или в затвора.

Лекоатлетката каза още, че се чувства много по-добре във Варшава и че съпругът ѝ е на път с кола за Полша. Спортистката се надява двамата да останат в страната, където той да си намери работа, а тя да продължи кариерата си.

По-рано Тимановская заяви, че винаги е била далеч от политиката и не се е изказвала против правителството в Минск.

"Просто искам да тичам", гласеше надписът на фланелка, която младата жена показа пред камерите. Тя даде обяснение за случилото се в Токио:

"Когато бях в олимпийското село, треньори и хора от нашия отбор дойдоха в стаята ми и казаха, че трябва да заявя, че имам травма и се прибирам. Ако не го направя, може да си навлека проблеми в страната ми. Те не знаеха какви проблеми, но след този ден ми казаха, че няма шанс да бягам 200 метра и трябва да се върна вкъщи, че това не е тяхно решение и аз просто трябва да го направя", обясни лекоатлетката на пресконференция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локализиран е пожарът в Голешево, няма опасност за хората
Локализиран е пожарът в Голешево, няма опасност за хората
Добрин Иванов, АИКБ: Предлагането на електроенергия е системно и хронично ограничено
Добрин Иванов, АИКБ: Предлагането на електроенергия е системно и хронично ограничено