НОВИНИ

Предупреждение за опасно силен вятър и много студено време днес

предупреждение опасно силен вятър студено време
bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 22.01.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Днес с умерен, в Дунавската равнина и в източните райони и временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите.

В 16 области в Северна и Западна България е обявено и предупреждение от първа степен за опасно силен вятър и много студено време.

Максималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали слаб сняг.

По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще продължи да застудява. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 9°, на 2000 метра - около минус 16°.

В неделя температурите ще останат без съществена промяна, но ще се задържи ветровито и ще има валежи на повече места в страната. Още по-студено ще бъде в началото на новата седмица. Ще има и райони с превалявания, вече навсякъде от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Вторият мандат" - церемонията
"Вторият мандат" - церемонията
Три минути преди полунощ приключи заседанието на парламента
Три минути преди полунощ приключи заседанието на парламента