НОВИНИ

Прекратиха Лион - Марсилия заради инцидент (Видео)

Димитрий Пайе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:07, 21.11.2021 (обновена)
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Олимпик Лион и Марсилия от 14-ия кръг на френската Лига 1 бе прекратен заради неприятен инцидент между феновете на домакините и противников играч.

В третата минута на мача при резултат 0:0, футболистът на Марсилия - Димитрий Пайет, получи неприятен удар в главата.

При опит да изпълни корнер, бившият френски национал бе уцелен с пълна бутилка вода, хвърлена от привърженик по трибуните на "Парк Олимпик Лион".

Димитрий Пайет получи незабавно медицинска помощ, след това се изправи, видимо в добро здраве.

Притеснен за безопасността на 22-ата на терена, главният рефер Руди Буке незабавно отправи двата отбора към съблекалните, като прекъсването на срещата продължи близо два часа.

В един момент дикторът на стадиона обяви, че мачът ще се доиграе и призова феновете по трибуните да запазят спокойствие.

В последствие съставът на Лион се появи на терена за загрявка, но играчите на Марсилия останаха в съблекалнята в знак на протест срещу хулиганските появи на домакинските привърженици.

"Съдийската бригада смята, че условията за провеждането на срещата не са безопасни", заяви говорителят на "Парк Олимпик Лион", с което се сложи преждевременен край на дербито от 14-ия кръг на местното първенство.

В официално изявление ръководството на Лига 1 заяви, че непосредствено след инцидента, Пейт е станал жертва и на расизъм.

Със сигурност Френската футболна федерация ще накаже сериозно домакините от Лион за непристойното поведение на феновете си. Много е вероятно срещата с Марсилия да не бъде преиграна, а да бъде отсъдена служебна загуба за състава на Петер Бош.

Междувременно привърженикът, хвърлил бутилката, е бил изведен от стадиона и задържан от френската полиция.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК обяви край на изборния ден
ЦИК обяви край на изборния ден
Училищата, в които е имало секции на балотажа, ще са онлайн
Училищата, в които е имало секции на балотажа, ще са онлайн