НОВИНИ

След инцидента с бутилката, Пайет е станал жертва и на расизъм

инцидента бутилката пайет станал жертва расизъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:31, 22.11.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Френската професионална лига направи нови разкрития около инцидента с Димитрий Пайет по време на двубоя между Олимпик Лион и Марсилия.

Дербито от 14-ия кръг на Лига 1 бе прекъснато при резултат 0:0, след като в 3-ата минута Пайет бе ударен с пълна бутилка с вода, хвърлена от привърженик по трибуните на "Парк Олимпик Лион".

Водещите фигури във френския футбол твърдят, че футболистът на Марсилия е станал жертва на расова дискриминация, непосредствено след като е бил ударен с бутилката.

От ФПЛ изразиха съжаление, че първоначално е било взето решение мачът да бъде възобновен, предвид стеклите се обстоятелства и обявиха, че Дисциплинарната комисия ще заседава извънредно в понеделник.

Ето и цялото изявление на Френската професионална лига по казуса:

"Френската професионална лига остро осъжда насилствената агресия, на която Димитри Пайе беше жертва по време на срещата Олимпик Лион – Олимпик Марсилия. След тази страхлива атака, Димитри Пайет също е станал жертва на обиди от дискриминационен характер.

Въпреки твърдостта на решенията на Дисциплинарната комисия на ФПЛ, от началото на сезона (отнемане на точки, мачове при закрити врати, затворени трибуни) и работата, положена с правителството, за да се санкционират по-ефективно насилниците на стадионите, тези сериозни инциденти ни напомнят, че сигурността на мачовете е отговорност на клуба домакин и местните власти, на които се пада окончателното решение дали даден мач ще започне отново или ще бъде окончателно спрян.

ФПЛ съжалява за решението срещата Олимпик Лион – Олимпик Марсилия да бъде възобновена.

Във време, когато Лига 1 става все по-привлекателна на терените, тези сериозни и повтарящи се инциденти разрушават имиджа на лигата във Франция и в международен план.

След тези нови и изключително сериозни инциденти Дисциплинарната комисия на ФПЛ ще проведе извънредно заседание в понеделник", написа ръководният орган на сайта си.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При 69.67% обработени протоколи: Радев - 66.57%, Герджиков - 31.96%
При 69.67% обработени протоколи: Радев - 66.57%, Герджиков - 31.96%
При 52.92% обработени протоколи: Радев - 66.47%, Герджиков - 32.06%
При 52.92% обработени протоколи: Радев - 66.47%, Герджиков - 32.06%