НОВИНИ

Премиера на "Блаженият" - новият български филм с копродуцент БНТ

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:36, 14.03.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Още
Слушай новината

Нов български филм, с копродуцент БНТ, прави своята премиера на София Филм фест. "Блаженият" на режисьора Станимир Трифонов тази вечер посреща първите си зрители в кино "Люмиер".

Новото българско кино е сериозно представено на 25-ия София Филм Фест. Тази вечер е срещата с "Блаженият" по книгата на Емил Андреев "Боби Блажения и другия американец".

Любовта и вярата застават в центъра на историята, която започва в България след Втората световна война и стига до 70-те години.

И бъдещият американски президент Джон Кенеди е замесен в сюжета с едно тридневно преминаване от тук в студентските си години.

Истински истории, почти повечето от първообразите са живи. Режисьорът Станимир Трифонов залага на млади актьори в главните роли - Александър Тонев, Лорина Камбурова. Те ще ни преведат през времето с една непорочна любов, безценно лекарство и преобърнати съдби.

Първо искам да кажа, че днес е един от най-важните дни в християнския календар - неделята на всеопрощението и моля всички, които волно или неволно съм засегнал, да ми простят, не е било от лошо сърце. Най-важният акцент е любовта - аз не виждам друг най-важен акцент в живота. Животът съществува и животът е жив, както се пее в онова класическо парче, благодарение на любовта, така е отредено и така трябва да бъде, категоричен е Станимир Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На 15 000 километра: Фестивал на мартеницата през целия март в Сидни
На 15 000 километра: Фестивал на мартеницата през целия март в Сидни
Вики Томова започва срещу китайка на WTA 500 турнира в Санкт Петербург
Вики Томова започва срещу китайка на WTA 500 турнира в Санкт Петербург