НОВИНИ

Премиерът Борисов отговори на новата провокация от авторите на "Корона, чао"

премиерът борисов отговори новата провокация авторите корона чао
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 14.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

"Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski, благодаря за поздрава! В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед!". Това написа в официалния си Фейсбук профил премиерът Борисов, отбелязвайки изпълнителните от Северна Македония.

"И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме. Като приятели трябва да сме честни един към друг. Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат", пише още Борисов.

"Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели.", пише в заключение премиерът.

Отговорът на Бойко Борисов дойде след като по-рано днес изпълнителите от Северна Македония Дац и Александър, известни с хита "Корона, чао", публикуваха официалното видео с песента "Целувката на Ана" и се обърнаха директно към българския премиер в типичния си хумористичен стил.

"Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо..., на помощ идва първият съсед", написа Дац.

"Двата ни езика са сходни и затова вие без проблем слушахте нашата песен „Корона, чао“, дори я споделихте на вашата Фейсбук страница", написа още македонският актьор.

Ето и новият хит на дуета от западната ни съседка:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антигенните тестове ще влизат в статистиката за разпространението на COVID-19
Антигенните тестове ще влизат в статистиката за разпространението на COVID-19
От библиотеката в Благоевград доставят книги до домовете
От библиотеката в Благоевград доставят книги до домовете