НОВИНИ

Премиерът Кирил Петков: Законността се връща в България

живо премиерът кирил петков главния прокурор гешев мен абсолютно компрометиран
bnt avatar logo
от БНТ
10:46, 31.03.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ГД "Национална полиция" представя годишния си отчет. За да изслушат доклада дойдоха премиерът Кирил Петков и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Министър-председателят Кирил Петков откри началото на събитието, като отправи приветствие към МВР.

Искам да поздравя лично МВР, че е на страната на народа. В момента сме във времена на промяна и всеки трябва да застане от страната на народа или на страната на статуквото, корупцията, недосегаемите, заяви премиерът.

МВР е институцията, която избра и е част от страната на закона, на народа, допълни той.

Искам да ви поздравя, че имахме честни избори, защото ако местните дерибеи продължаваха да контролират вота, може би всички ние днес нямаше да сме тук. Дори опозицията не може да каже нищо по този повод. Факт е, че в момента в българския парламент партиите са позиционирани така, както народът ги е избрал, подчерта Кирил Петков.

Второ - законността се връща в България. Никой не е над закона, вече няма ваши, няма наши. Ясно заявихме, че не ни е страх - нито от хората в подземния свят, нито от хората, били част от корупционния модел на предишната власт. Факт е, че прокуратурата на България не работи, заяви премиерът. Аз вярвам, че има честни прокурори, че има смели прокурори и все повече хора ще се присъединят към нас. Г-н Гешев за мен е абсолютно компрометиран, дори вече на ниво ЕС, допълни Кирил Петков.

Промяната е дълъг и труден процес, но аз вярвам че е възможно. Страхът е изостанал, законността е на преден ред, допълни Кирил Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евелина Николова и Тайбе Юсеин започват от втория кръг на Европейското първенство
Евелина Николова и Тайбе Юсеин започват от втория кръг на Европейското първенство
61 000 украинци от влезлите 133 000 са останали в България
61 000 украинци от влезлите 133 000 са останали в България