НОВИНИ

Премиерът настоя комисията да вземе днес решение за свалянето на охраната от НСО на Доган и Пеевски

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
13:45, 11.07.2020
8825
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

МВР даде брифинг във връзка с протестите снощи в столицата.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че е имало информация за организирани провокации сред хора, които имат интерес да предизвикат безредици.

За нас няма кой е министър-председател, кой е президент, нашата работа е да пазим обществения ред, заяви Иванов. Той допълни, че целта е била да не се допусне сблъсък между служители на реда и протестиращи, както между протестиращи и контрапротестиращи. Българската полиция не е враг на никого. Не искаме да задържаме никого.

Главният секретар на МВР заяви, че полицаите са били провокирани, замеряни със стъклени бутилки, пръскани със спрей, заливани със спирт.

18 души са задържани, 3-ма полицаи са пострадали.

Министър Младен Маринов заяви, че премиерът е настоял още днес да бъде свикана комисията, която да вземе решение да бъде свалена охраната от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

По настояване на премиера ще бъде поискана оставката на директора на ОДМВР-Бургас, тъй като се стигна до напрежение по-рано днес в парк Росенец.

"Министър-председателят Бойко Борисов призовава изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО. Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес. Освен това премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски", се казва в съобщението на правителството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Третата свободна тренировка за "Голямата Награда на Щайермарк" бе отменена, квалификаацията под въпрос
Третата свободна тренировка за "Голямата Награда на Щайермарк" бе отменена, квалификаацията под въпрос
Осигурен е достъп до плажа в парк "Росенец"
Осигурен е достъп до плажа в парк "Росенец"