НОВИНИ

Премиерът: Продажбата на държавни земи не е изгодна, разговорите са приключили

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
09:34, 01.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Николай Денков
Снимка: БТА
Слушай новината

Правителството няма намерения да продава държавна земя, защото не е изгодно. Това обяви премиерът Николай Денков, който отговаря на въпроси на депутатите по време на парламентарен контрол днес.

"Първо няма да се продават земи и тази тема е приключена, каквито и писма да са разменяни между двете министерства - на земеделието и на финансите. Говорих и с двамата министри, каква е била причината да се проведе такава комуникация, може да попитате тях и те ще ви отговорят. Не е изгодно и няма да се продава земя", коментира Денков в отговор на въпрос на депутата от ИТН Станислав Балабанов.

Денков допълни още, че не са скандални бюджетите на Асен Василев като финансов министър, а напротив - изпълняват се и тази година също ще бъде изпълнен бюджета.

"Напълно нормално е да си пишат министри, единият да пита дали е нормално да се продава земя и другият да му каже, че не е изгодно. Тогава предложението се оттегля и не е прието. Напълно е нормално", допълни Денков.

Средата у нас за правене на бизнес е проблемна все още коментира още премиерът в отговор на депутата от БСП за България Румен Гечев.

"Успехът на Румъния се дължи на това, че тя реформира правосъдната си система преди десет години. Един от сериозните проблеми е средата за правене на бизнес у нас", каза още Денков.

По време на днешното изслушване два пъти беше поискана оставката на премиера Николай Денков - от Имат такъв народ и от Възраждане. От партия Възраждане дори поискаха извинение от министър-председателя, защото е искал да бъде забранена партията.

В отговор Денков обясни, че не е искал забрана на партията и заяви, че би подал оставка само ако депутатът Цончо Ганев престане на лъже.

"Господин Ганев, ще си подам оставката когато престанете да лъжете господин Ганев, което няма да бъде скоро. Не съм искал да изчегъртвам партия Възраждане. Не съм искал забрана на партията, не съм поръчвал на службите да правят нещо за партия Възраждане и няма за какво да се извинявам", обясни Денков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старт на съдебния процес срещу братята близнаци за убийството в Цалапица
Старт на съдебния процес срещу братята близнаци за убийството в Цалапица
Локомотив се запали на гара Тулово (Снимки)
Локомотив се запали на гара Тулово (Снимки)