Премиерът се появи за първи път, след като стана ясно, че е с COVID-19

от БНТ
14:34, 28.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Политика
премиерът появи първи път стана ясно covid
Снимка: Архив/БГНЕС

Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина. Това написа във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

"Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона", подчерта Борисов.

Ето какво написа и за Бюджет 2021:

"Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?
Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тир падна в река Луда Камчия
Тир падна в река Луда Камчия
Карикатура на "Шарли Ебдо" ядоса Ердоган
Карикатура на "Шарли Ебдо" ядоса Ердоган