Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Премиерът, вицепремиерите и 10 министри на парламентарен контрол

от БНТ
07:00, 13.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
равносметката направи ото народно събрание кратък живот
Слушай новината

Народното събрание ще проведе блицконтрол и редовен парламентарен контрол. Премиерът Кирил Петков и неговите заместници ще отговарят на актуални въпроси на депутати. В рамките на редовния контрол ще участват министър-председателят, вицепремиерите Асен Василев, Борислав Сандов, Гроздан Караджов, Калина Константинова и още 10 министри.

Премиерът Кирил Петков ще информира парламента за мерките на правителството по отношение на инфлацията и рязкото повишаване на цените на основни стоки, храни и услуги.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев ще представи повече разчети за предстоящата актуализация на бюджета, както и разходите, които са необходими, за прилагането на пакета от мерки, свързани с войната в Украйна.

Допълнителна информация по казуса с хакерската атака в системата на "Български пощи" ще предостави вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

Министърът на туризма Христо Проданов ще представи прогнозата на ведомството за предстоящия летен сезон и ще даде последна информация за настанените украински бежанци.

Най-много въпроси - общо 80, отново са към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Всички са зададени от депутати на Движението за права и свободи и са относно оказван натиск и тормоз по време на изборите миналата година, съобщава БНР.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
22 случая на остър детски хепатит с неизвестен произход са потвърдени в Испания
22 случая на остър детски хепатит с неизвестен произход са потвърдени в Испания
332 са новите случаи на коронавирус
332 са новите случаи на коронавирус