НОВИНИ

Преслав Боруков: Целта ни е 11-то място

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:24, 27.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
преслав боруков целта

Младият нападател говори пред медиите след награждаването си за Играч на 23-ия кръг в родната Първа Лига.

Футболистът на Етър си осигури приза, след като отбеляза и двата гола при успеха на неговия тим с 2:1 срещу Берое.

Боруков сподели, че липсата на късмет е лишила тима от 10-то място, което щеше да означава, че "виолетовите" със сигурност ще играят в елита и догодина.

"Последният мач имахме възможността да излезем на десетата позиция, ако Ботев бе загубил своя мач с Лудогорец, за съжаление късметът и шансът ни убягнаха срещу Славия“, заяви той.

Юношата на Левски и Шефилд Уензди сподели, че в момента целта пред Етър е 11-то място и допълни, че за момента е фокусиран върху ангажиментите си с "болярите" и не мисли за трансфер.

„Сега ни предстоят тежки мачове с преките съперници в долната половина – надявам се да спечелим максимален брой точки, да избегнем плейофа и да завършим на 11-та позиция. Към момента имам действащ договор с Етър до края на сезона, след като мине сезонът, ще преценим с агента ми къде е най-добре да продължа кариерата си."

Накрая Преслав Боруков говори и за влиянието в отбора на Димитър Бербатов, който помага на нападателите на Етър от началото на годината.

„Няма как да попиеш нещо от съветите на Бербатов, защото той е голям нападател, бил е голмайстор на Висшата лига. Правим тренировки с него и останалите нападатели – вкарахме повече голове след неговото идване, имаме си и старши треньор в лицето на Александър Томаш, който отговаря за тактическата дисциплина, Бербатов помага само на нападателите, това е неговата функция в клуба."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски спортист с лекота на полуфиналите, Левски Лукойл оцеля в Ямбол
Рилски спортист с лекота на полуфиналите, Левски Лукойл оцеля в Ямбол
Превръщат изоставен самолет край Дунав в творческа атракция
Превръщат изоставен самолет край Дунав в творческа атракция