НОВИНИ

Преследването в Стара Загора: Мъжът е починал след принудителното му изваждане от автомобила

Експертизата за смъртта му е възложена на медици от Пловдив

назначиха втора проверка случая починалия преследване стара загора
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 02.01.2024
5301
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Стара Загора излезе с информация за разследването по досъдебното производство за смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Съдебномедицинската експертиза за смъртта му е възложена на медици от Пловдив. Установено е, че той е починал след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура - Стара Загора ръководи извършваните процесуални действия. Самото разследване е възложено от и.ф. главен прокурор на екип от следователи при Националната следствена служба. В случай, че се съберат достатъчно доказателства, ще се пристъпи и към повдигане на обвинения спрямо всички отговорни лица.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се голям обем от доказателства за евентуално извършено престъпление – за причиняване на смърт при професионална непредпазливост от страна на полицейските служители.

След като случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора, незабавно са предприети действия с оглед изясняване на обективната истина. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на мъжа, която е възложена на екип от трима съдебни медици от Съдебна медицина - Пловдив. Предстои представяне на заключение от експертите за изясняване причините за смъртта на 58-годишния мъж, като сред възможните е и механична асфиксия.

На 31 декември 2023 г. в Окръжната прокуратура в Стара Загора е образувано досъдебно производство във връзка с получен сигнал за това, че след неподчинение на полицейско разпореждане и преследване с патрулни полицейски автомобили, е възникнало пътнотранспортно произшествие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община прогнозира риск с боклука до 2-3 години
Столичната община прогнозира риск с боклука до 2-3 години
Георги Петков остава третият най-възрастен активен футболист в Европа
Георги Петков остава третият най-възрастен активен футболист в Европа