НОВИНИ

Мъж почина след полицейско преследване в Стара Загора

Полицай е леко пострадал

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 31.12.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Полицейско преследване в Стара Загора завърши със смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев. Според полицията снощи той не се подчинил на полицейско разпореждане и е починал в резултат на причинена от него катастрофа с полицейски автомобил. Близките на Пенев обаче твърдят, че е станал жертва на брутално полицейско насилие. При преследването е пострадал и полицай.

Полицията е реагирала на сигнал от непълнолетно момче, че мъж заплашва с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи. Мъжът не се подчинява на полицейските разпореждания. Започва гонка, в която се включват десет патрулни автомобила. На централен булевард 58-годишния мъж се блъска в автомобил на МВР. Според полицията, той е починал в резултат на сблъсъка. Според близките на Пенев обаче, смъртта е в резултат на жесток побой.

"Баща ми е брутално убит. Ако вие сте успели да изгледате клипчетата, които ние много бързо свалихме, запазихме и ще представим, където е необходимо на всички компетентни органи, които отговарят за правораздаването. Баща ми е зверски пребит от полицаите на Стара Загора. Тези, от които би следвало да чувстваме закрила и сигурност", категорична е дъщеря му Борислава Пенева.

По случая е назначена тройно съдебномедицинска експертиза, която да установи каква е причината за смъртта на бившия шампион по борба.

"Ако близките имат претенции - другаде да бъде извършена аутопсията. Не мога да коментирам и да разгласявам данни от досъдебното производство", обясни д-р Теодор Стаматов.

Започналото разследване и вътрешната проверка трябва да установят имало ли е полицейско насилие. Пострадалият полицай е в болница, без опасност за живота.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Серия от руски атаки срещу Украйна в последния ден на годината
Серия от руски атаки срещу Украйна в последния ден на годината
"Галъп": Почти половината българи са имали успешна година, 75% мислят, че България върви към по-лошо
"Галъп": Почти половината българи са имали успешна година, 75% мислят, че България върви към по-лошо