НОВИНИ

Полицаи с кучета и пропускателни пунктове на площад "Батенберг" в София

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:39, 31.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирани полицаи с кучета и шест пропускателни пунктове ще има на площад "Батенберг" в центъра на София тази, където ще се проведе празничния концерт. Началото му е 21.00 ч, но от СДВР съобщиха, че хората ще бъдат допускани от 19.00 ч.

"Ще бъдат предприети всички мерки за осигуряването на реда и безопасността преди, по време на и след приключване на събитието. Вече е спряно движението по булевард Цар Освободител. Колегите заемат места на КПП-тата. Всеки момент ще започне проверката със служебно животно. Ще има антитерористични екипи в периметъра, който е отцепен, като от около 19.00 ч, след приключване на репетицията, ще има готовност за пускане на КПП-тата. Граждани с по-особено поведение, прекалили с употребата на алкохол например, няма да бъдат допускани. Както и малолетни, непълнолетни без придружител. Ще бъдат отпращани граждани, които имат в себе си забранени вещи и предмети - пиротехнически изделия, хладно оръжие, стъклени бутилки, парфюми в стъклени опаковки. Също така гражданите, които са с по-големи пакети и багажи и следва да имат повече търпение, за да бъдат проверени във връзка с тяхната безопасност и безопасността на останалите присъстващи", каза главен инспектор Иван Георгиев, началник "Масови мероприятия" в СДВР.

Градският транспорт ще работи с удължено разписание. Вече е ограничено движението на пътни превозни средства в района. До 01:00 часа на 1 януари ще продължи концертът. Няма да има фойерверки и пиротехника. Предвидено е светлинно шоу.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илкай Гюндоган е пострадал при инцидент във фитнеса
Илкай Гюндоган е пострадал при инцидент във фитнеса
Владимир Зографски не успя в квалификацията за втория старт от "Четирите шанци"
Владимир Зографски не успя в квалификацията за втория старт от "Четирите шанци"