НОВИНИ

Посрещаме Новата година със 7°, необичайно високи температури и през първата седмица от 2024

Безоблачно, с температури между 2° и 7° в новогодишната нощ

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 31.12.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Почти тихо и предимно слънчево ще се задържи времето днес. С по-значителна облачност, на места и с намалена видимост, ще бъде в крайните южни райони от страната. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София около 10°.

Към полунощ в повечето райони ще бъдат между 2° и 7°, в София около 2°. Безоблачно ще се задържи и през нощта в северозападната половина от страната. В останалите райони облачността ще е значителна и ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад.

Преди обяд в Горнотракийската низина, по Черноморието и поречието на Дунав ще бъде с ниска облачност или мъгла, но видимостта бързо ще се подобри и през деня облачността ще е разкъсана. Максималните температури ще останат без промяна - между 9° и 14°, в София около 9°, на морския бряг от 12° до 15°.

Сутринта на места и там видимостта ще е намалена, а през деня облачността ще е по-често значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Вълнението но морето ще бъде слабо.

Облачността в планините и утре ще бъде разкъсана, като по-значителна ще се задържи в Странджа и Сакар. Вятърът от югозапад ще се усили, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите в курортите ще са в шиорки граници - от 0­° на Алеко до 10° в Пампорово.

С необичайно високи температури ще бъде и през първата седмица от 2024 година. Облачността ще е променлива, по-значителна във вторник, сряда и петък, когато на места слабо ще превали дъжд, в планините над 1800 метра сняг. Минималните температури през периода ще бъдат между 0° и 5°, а максималните между 7° и 12°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вучич обяви победа и на балотажа
Вучич обяви победа и на балотажа
Рафаел Надал се завърна на корта с поражение на двойки в Бризбейн
Рафаел Надал се завърна на корта с поражение на двойки в Бризбейн