НОВИНИ

Претенции за расистки обиди от Рейнджърс след отпадането

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
12:21, 19.03.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
претенции расистки обиди рейнджърс отпадането

Расистки скандал се разрази на мача от Лига Европа между Рейнджърс и Славия (Прага). Мениджърът на шотландския шампион Стивън Джерард, твърди, че халфът на тима Глен Камара е обиждан на расистка основа от играча на Славия Ондржей Кудела и призова УЕФА да разследва случая.

Чехите спечелиха с 2:0 на реванша в Глазгоу и с общ резултат 3:1 се класираха за четвъртфиналите в турнира.

"Камара ми каза, че е обиждан на расистка основа. Ядосан съм. Познавам Глен и му вярвам на 100 процента. Ако искам да кажа нещо на някого на терена, защо трябва да прикривам устата си и да му шепна в ухото? Сега е ред на УЕФА и се надявам, че случаят няма да бъде заметен под килима", каза Джерард.

От чешкия клуб отхвърлиха обвиненията и на свой ред се оплакаха, че Кудела е бил малтретиран в тунела след мача. Защитникът на Славия е категоричен, че репликите му към финландския халф, който е тъмнокож, не са били расистки.

"Славия категорично отхвърля отвратителните обвинения в расизъм. След края на мача Камара удари Кудела с юмрук в главата в присъствието на треньора на Рейнджърс Стивън Джерард. Дори представителите на УЕФА, които също бяха там, останаха шокирани от това поведение", заявиха от пражкия клуб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НХЛ - резултати
НХЛ - резултати
Тир излетя от пътя Русе - Бяла при опит да избегне челен удар с кола
Тир излетя от пътя Русе - Бяла при опит да избегне челен удар с кола