НОВИНИ

Превозвачи блокират "Дунав мост" в знак на протест срещу задръстванията и новите мерки

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 01.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Превозвачи от Русе и Североизточна България ще блокират граничен пункт "Дунав мост" след час. Те протестират заради непрекъснатите задръствания на граничния пункт, както и заради въведените от румънска страна противоепидемични мерки.

Хората вече започнаха да се събират, а опашката от превозни средства е почти 7 км. Това е почти ежедневие за хората в района и изключителен тормоз за близкия град Мартен. Всеки ден е изпитание да преминаваш през този път, изпитание е и за самите водачи на тежкотоварни автомобили, които са принудени на входа на Румъния да чакат понякога по 12, а в редки изключения и по 24 часа.

Собственик на превозвачески фирми разказа в "Денят започва", че ситуацията е такава от близо 15-20 години.

"Шофьорите висят по десет часа, работното им време свършва на опашката. Лягат, пак наново се редят, десет часа на отиване, десет часа на връщане, за да минеш 100 км да разтовариш в Букурещ и да се прибереш. Новите изисквания, които въведоха румънците, респективно и нашата страна ще ги въведе, са PCR тестове или ваксини, което допълнително усложнява нашия процес на работа", коментира собственикът.

Той обобщи, че на 20 камиона това са около 4000 лв. разходи на седмица, за да се извади на всички PCR, който важи за 3 дена, затова трябва по два PCR на седмица на всеки, а в това време не може да се задължи никого насила да се ваксинира.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев представя България на форум за разширяването на ЕС
Румен Радев представя България на форум за разширяването на ЕС
В Русе вече няма свободни ковид легла
В Русе вече няма свободни ковид легла