НОВИНИ

Превозвачи поискаха оставките на трима министри заради цените на горивата

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:26, 28.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Превозвачите поискаха оставките на финансовия министър Асен Василев, на регионалния Гроздан Караджов и на министъра на транспорта Николай Събев. Поводът е пренебрегването от тяхна страна на проблемите в бранша.

Вчера, на национален протест в София и други градове, транспортният бранш настоя за мерки срещу растящите цени на горивата, както и да се отмени планираното тройно увеличение на ТОЛ таксите от 1 юли.

"Изключително арогантно отношение от страна на министър Василев беше да каже, че ние протестираме, защото не искаме да плащаме ТОЛ такси. Напротив, ние плащаме в продължение на две години ТОЛ такси и то в пъти по-високи от цената на една винетка. И това противопоставяне на винетки срещу ТОЛ система, граждани срещу превозвачи, е абсолютно недопустимо от страна на управляващите. Именно затова искаме тези оставки", заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"Това лицемерие да намаляваме винетките с 10 лева, а в същото време да нямаме пари за пътища. Ние нямаме нищо против българските граждани да плащат по-малко за винетка, но това, което не казват управляващите е, че с поскъпването на ТОЛ таксите и вкарването им и за второкласните пътища, всички български граждани ще плащат в пъти повече за основни хранителни продукти и особено ще пострадат най-бедните краища на България, където в момента има второкласна пътна мрежа", допълни Димитър Иванов от Камарата на автомобилните превозвачи в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки на НАП в зимните курорти
Масови проверки на НАП в зимните курорти
Венко Сабрутев: Търсим осигуряване на необходимите количества газ през алтернативни трасета
Венко Сабрутев: Търсим осигуряване на необходимите количества газ през алтернативни трасета