НОВИНИ

Президентът и френският посланик обсъдиха задълбочаване на партньорството между двете страни

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 10.12.2020
Чете се за: 00:31 мин.
Политика

Споделените цели на България и Френската република по много теми от дневния ред на Европейския съюз и общите предизвикателства, пред които са изправени, създават условия за последващо задълбочаване на партньорството между двете държави. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с посланика на Френската република Флоран Робин, която се проведе днес на „Дондуков“ 2.

Увеличаването на икономическия и инвестиционен обмен между двете страни и перспективите за подобряване на средата за френския бизнес у нас бяха сред акцентите на срещата. Двамата обсъдиха възможностите за изграждане на още по-тясна връзка между образователните институции и бизнеса в областта на професионалното обучение.

Европейската перспектива на страните от Западните Балкани също беше обсъдена по време на разговора. Румен Радев изрази позицията на България, че чрез открит диалог между България и Република Северна Македония ще се стигне до реални резултати в двустранното сътрудничество и югозападната ни съседка ще постигне напредък в процеса на европейска интеграция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Българската Коледа" помага на 16-годишно момиче с детска церебрална парализа
"Българската Коледа" помага на 16-годишно момиче с детска церебрална парализа
НАСА избра астронавтите за мисиите до Луната
НАСА избра астронавтите за мисиите до Луната