НОВИНИ

Президентът на Байерн: Роберт Левандовски е един от най-добрите

Роберт Левандовски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 30.11.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер прояви уважение към победителя за „Златната топка“ Лионел Меси, като едновременно с това обяви, че Роберт Левандовски заслужава също да спечели този така желан от всеки футболист индивидуален приз.

За сметка на това, бившият играч на баварците Лотар Матеус беше далеч по-краен, обявявайки полския национал за най-добър през сезона.

„Байерн Мюнхен поздрави Лионел Меси за спечелването на Златната топка. Но ние се гордеем с Роберт Левандовски, защото той заслужава да е четвъртият играч в клубната история с тази награда след Герд Мюлер, Франц Бекенбауер и Карл-Хайнц Румениге“, сподели босът на баварците.

„Роберт е един от най-добрите играчи в историята на Байерн Мюнхен и световния футбол. Призът за нападател на годината, който получи, е напълно оправдан, тъй като Левандовски отбеляза толкова много през последните две години“, каза още президентът на Байерн Мюнхен.

Кристиано Роналдо обвини в лъжи главния редактор на "Франс футбол"

По време на самата церемония победителят Лионел Меси също отдаде дължимото на останалия на второ място Левандовски.

„Бих искал отделно да спомена Робърт Левандовски. Голяма чест е да се състезавам с теб. Всички знаят, че ти беше победител миналата година. Мисля, че „Франс футбол“ трябва да ти даде Златната топка за 2020 година. Заслужаваш го. Трофеят трябва да е в къщата ти“, каза аржентинецът по време на церемонията, секунди след като получи своята седма „Златна топка“.

Бившият футболист на националния отбор на Германия и Байерн Мюнхен Лотар Матеус е на мнение, че именно Роберт Левандовски трябваше да получи приза за тази година.

„Честно казано след такъв избор вече не разбирам този свят. С цялото ми уважение към Лионел Меси и други номинирани, никой не заслужава Златната топка повече от Левандовски“, каза бившият селекционер на националния отбор на България.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР закъса на АМ "Хемус", движението е затруднено
ТИР закъса на АМ "Хемус", движението е затруднено
До 10 дни ще стане ясно колко ефективни са ваксините срещу Омикрон
До 10 дни ще стане ясно колко ефективни са ваксините срещу Омикрон