НОВИНИ

Президентът на Торонто Раптърс: Ще вземем правилното решение за Александър Везенков

Масай Уджири разкри, че тимът води преговори с българския национал.

Александър Везенков Сакраменто Кингс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:40, 14.07.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос.

28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в Сакраменто Кингс.

"Той имаше трудна година в НБА. Опитваме се да разберем какво точно се случва и какво иска той. Ще вземем правилното решение", каза Уджири по адрес на Везенков по време на мача между Торонто и Оклахома Сити Тъндър от Лятната лига в Лас Вегас.

При "кралете" обаче той получи малко шансове за изявя, заради което се появиха и спекулациите, че той ще напусне Националната баскетболна асоциация, въпреки че има договор за още два сезона.

Българинът подписа тригодишен контракт със Сакраменто миналото лято, след като преди това бе спечелил наградата за "Най-полезен играч" в Евролигата като състезател на Олимпиакос.

"Лично аз смятам, че Везенков е феноменален играч. Той имаше труден сезон, но такива неща се случват. Той е отличен стрелец. Каквото и да стане обаче, ние ще извлечем максимума от ситуацията. Подкрепяме го по всякакъв начин и знаем посоката, в която се движи нашият отбор. Надявам се, че скоро ще имаме решение", каза още Уджири който е един от най-уважаваните ръководители в НБА.

През 2013 година Масай Уджирибе избран за "Мениджър на годината" в НБА, а през 2019 година конструира отбора на Торонто, който спечели титлата в НБА.

За сезон 2024/25 Александър Везенков има напълно гарантиран договор. След това Торонто може да реши дали да го удължи, или да го прекрати предсрочно.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбълът спечели бронзов медал на финала с пет обръча на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока
Ансамбълът спечели бронзов медал на финала с пет обръча на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока
Осмо място в евроквалификациите за женския национален отбор по плажен хандбал
Осмо място в евроквалификациите за женския национален отбор по плажен хандбал