НОВИНИ

Президентът назначи Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии

президентът назначи къдринка къдринова член съвета електронни медии
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 02.09.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.

Къдринка Къдринова е сред утвърдените журналисти международници в България. Родена е в град Рим. Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите.

Работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема”, редактор в програма „Хоризонт” на БНР, коментатор в сайта „Барикада”, отговорен редактор на сайта на Съюза на българските журналисти. Автор е на хиляди публикации, излизали през годините в изброените и в много други медии.

Автор е на книгите „Под небето на Матагалпа” (1987), „Романси в глобално кърваво” (2005), „Виетнaм – феникс и дракон” (2009 и 2010 – допълнено издание на английски), „Магията Виетнам” (2020). Била е дългогодишен председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.

Носител е на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди. Удостоявана е с орден „Дружба” от Виетнам (2010 г.), с орден „Дружба” от Куба (2012 г.) и с Офицерски кръст на Ордена за граждански услуги от Испания (2017).

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Тодоров защити титлата си на европейското първенство във водната Формула F250
Никола Тодоров защити титлата си на европейското първенство във водната Формула F250
80-годишна жена даде близо 4500 лв. на ало измамници
80-годишна жена даде близо 4500 лв. на ало измамници