НОВИНИ

Президентът назначи Соня Момчилова за член на СЕМ

президентът назначи соня момчилова член сем
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 27.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Държавният глава Румен Радев подписа днес указ за назначаването на Соня Йорданова Момчилова-Йовева за член на Съвета за електронни медии от президентската квота. Това става ясно в прессъобщение от президентството.

Соня Момчилова има над тридесетгодишен опит в сферата на журналистиката и медиите. Притежава експертиза в областта на публичните комуникации и връзките с обществеността.

От 1991 до 2000 г. работи в различни телевизионни формати на Българската национална телевизия като репортер, редактор и продуцент. Създател и водещ е на радио и телевизионни предавания в частни медии. Автор и преводач на книги за деца и възрастни. Има десетки публикации в различни електронни и печатни издания.

Соня Момчилова е специализирала връзки с обществеността и комуникации във Великобритания, Нидерландия, САЩ и Белгия в периода 2001 - 2006 година. Автор е на рекламни и предизборни кампании, експерт по политически, медийни и корпоративни комуникации.

Соня Момчилова е била директор на пресцентъра на Министерство на правосъдието, директор на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, директор на пресцентъра на Министерство на транспорта и комуникациите. Ръководител е на правителствената пресслужба във второто служебно правителство, назначено от президента Румен Радев.

Соня Момчилова ще заеме мястото на Ивелина Димитрова, която подаде оставка като член на медийния регулатор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков не е получавал нови предложения за участие в бъдещо правителство
Кирил Петков не е получавал нови предложения за участие в бъдещо правителство
Северна и Южна Корея възстановиха комуникацията помежду си
Северна и Южна Корея възстановиха комуникацията помежду си