Президентът Радев се срещна със заместник генералния секретар на ООН

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:23, 30.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Необходима е всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща със заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението Наталия Канем.

Държавният глава благодари за възможността България да е домакин на конференцията, посветена на демографските предизвикателства и бъдещето на Европа, която ще се проведе следващите два дни в София.

"Всички виждаме необходимостта от всеобхватна и дългосрочна стратегия по демографските въпроси. Искам да ви уверя и вие знаете от нашата съвместна работа, че България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал. За посрещане на демографските предизвикателства пред нас и особено за създаване на благоприятна среда за децата, жените, младите хора, хората с увреждания и всички уязвими социални групи, така че да постигнем стабилност и просперитет в нашето развитие", заяви президентът Румен Радев.

"Прекрасно е усещането да бъда във вашата хубава страна. И благодаря за това прекрасно чувство да бъда тук за първия сняг. Искам да благодаря на вас и на българското правителство и българския народ за усилията за постигане на целите на ООН за устойчиво развитие", допълни Наталия Канем, заместник генерален секретар на ООН.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кой гласува и присъди „Златната топка“ на Лионел Меси?
Кой гласува и присъди „Златната топка“ на Лионел Меси?
ТИР закъса на АМ "Хемус", движението е затруднено
ТИР закъса на АМ "Хемус", движението е затруднено