НОВИНИ

Непочистени улици и проблеми с градския транспорт в София

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
11:07, 30.11.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Регионални
Слушай новината

Първият сняг в София доведе до проблеми с градския транспорт, непочистени улици и закъсали автомобили.

Обилният снеговалеж над столицата усложни обстановката още в ранните часове на деня. Автобус на градския транспорт закъса в района на "Симеоновско шосе" заради непочистения път.

35 са сигналите за паднали дървета в София заради снега

Заради проблем с контактната мрежа спряно се оказа движението на трамваите в района на улица "Граф Игнатиев". За няколко часа трамвайното трасе на площад "Македония" също беше блокирано, но аварията там беше отстранена преди 9:00 часа.

На терен работят общо 178 снегопочистващи машини. Една от тях се управлява от Станислав, който от полунощ е по пътищата в столицата.

"От 5.00 часа почна да вали снегът. Най-сложно е по главните булеварди - с движение, с градски транспорт, там е най-сложно, защото нямаме колегиалност от другите шофьори", казва Станислав, шофьор на снегорин.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е констатирала непочистени участъци в районите "Триадица" и "Витоша", затова и почистващата фирма там ще бъде глобена.

"Санкциите са много сериозни. Изцяло за фирмата, която споменах, че чисти "Младост", "Триадица", "Витоша", няма да бъдат одобрени нито една от дейностите", каза Фандъкова.

От Столичната община призоваха за особено внимание шофьорите - особено в участъците край София и Витоша.

София побеля след първия сняг (Снимки)

"Трябва да обърнат внимание на подходите - Южната дъга, подходите към Бистрица, Бояна, Драгалевци, подходите към Витоша, трябва да са внимателни, трябва да са с вериги", заяви Краси Димитров.

До обяд над 150 сигнала за паднали дървета и клони отчитат още аварийните екипи. Поетапно се почистват пространствата около спирките на градския транспорт, подлезите и тротоарите.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната банка: Около 10% от новите учители остават трайно в системата
Световната банка: Около 10% от новите учители остават трайно в системата
17 градуса в четвъртък, ще има ли сняг за Коледа
17 градуса в четвъртък, ще има ли сняг за Коледа