НОВИНИ

Президентът Радев: Ситуацията изисква партиите да не допускат противоречията им да изместят интересите на държавата

bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 13.06.2022
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Държавният глава Румен Радев говори пред журналисти по актуални въпроси. Той участва в церемонията по награждаване на финалистите в 22-ото издание на конкурса по програмиране „CodeIT”.

Ситуацията изисква парламентарно представените партии да не допускат противоречията между тях да изместват на заден план интересите на държавата и на българите. Затова аз очаквам и правителството, и народните представители докато решават въпросите за собственото си политическо бъдеще да не забравят огромната си отговорност към гражданите и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, социалната и икономическата криза. Именно от тяхното поведение и действие по тези въпроси зависи не само доверието към тяхната собствена политическа формация, но и доверието към политическата система в България.

Всяка година в конкурса по програмиране „CodeIT“, създаден през 2000 г., участват над 200 участници от България и други държави по света. Повечето от тях са ученици и студенти, носители на национални и международни награди от конкурси и олимпиади по информатика.

Събитието се провежда под патронажа на държавния глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изграждането на първия тръбопровод за турски природен газ от Черно море
Започна изграждането на първия тръбопровод за турски природен газ от Черно море
Легенди се завръщат в плажния волейбол за турнира в Свети Влас
Легенди се завръщат в плажния волейбол за турнира в Свети Влас