НОВИНИ

Президентът с призив към правителството: Разкрийте кореспонденцията си с едрия бизнес!

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:53, 10.06.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Президентът Румен Радев обяви, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните "свидетелски показания" отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

"Този процес може да бъде спрян с елементарно действие – и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес", заяви президентът в Шабла и посочи, че това e въпрос за доверието на обществото.

По думите му бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции.

"Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат", настоя той.

Според държавния глава съответните компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно. В противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие.

"Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление", подчерта Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осуетиха опит на затворник да залее бившата си приятелка с киселина
Осуетиха опит на затворник да залее бившата си приятелка с киселина
Кметът на Нова Загора: Ще дезинфекцираме целия град
Кметът на Нова Загора: Ще дезинфекцираме целия град