НОВИНИ

Фирмата-получател в Марково няма лиценз за преработка на отпадъци

bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 10.06.2020
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

6 камиона с отпадъци, с турска регистрация са задържани снощи на Граничен пункт "Капитан Андреево". При обиска е установено, че превозват пластмаси и метали и са били предназначени за пловдивска фирма. Фирмата-получател на отпадъците е регистрирана в пловдивското село Марково.

Улица "Ралица" 3 е по документи - това е официалният адрес на фирмата. Един от съдружниците, /те са общо петима заедно със 7 управители, всичките с турски имена/, Али Авджъоглу каза, че фирмата е регистрирана преди 15 години на този адрес. От 7 години не осъществява никаква дейност.

РИОСВ-Пловдив потвърдиха за "По света и у нас", а и самият Авджъоглу заяви, че те нямат разрешителни и лицензи за преработването на отпадъци, затова не е ясно и течат проверки какво точно се случва с тези отпадъци. Проверките са разпоредени и са в компетенцията на регионалната екоинспекция в Хасково, но от Пловдив заявиха, че тази въпросна фирма няма никакви разрешителни, не е от фирмите, които следи РИОСВ-Пловдив и осъществява контрол. На адреса е и собственичката на имота - Елена Данова.

Елена Данова - собственичка на имота: Няма регистрирани фирми, за случая научихме от новините. Това е домът на мен и моето семейство от миналата година май месец.

Ето какво казаха и кметът на село Марково Десислава Терзиева и съдружникът във фирмата Али Авджъоглу.

Десислава Терзиева - кмет на с. Марково: Въпросната фирма, която по медиите е посочена като адресна регистрация в търговския регистър с. Марково. По всичко личи обаче, че този адрес е в годините назад, къщата, където се намира в посочения адрес в търговския регистър, е сменила собствеността си май месец миналата година. В момента в нея живее младо семейство.

Али Авджъоглу - съдружник във фирмата: Не съм получавал такава стока и каквото искат - на държавата ли ще остане, обратно ли, ще връщат ли, каквото искат, това да правят. Без да притежават от мен разрешително и са изпратили така.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи в Чехия искат оставката на Андрей Бабиш
Протестиращи в Чехия искат оставката на Андрей Бабиш
МОН мисли да вмъкне дистанционното обучение в до 20% от учебните часове
МОН мисли да вмъкне дистанционното обучение в до 20% от учебните часове